NOVETATS

Clicar sobre els títols per ampliar informació

DSC03735La Nina Migjorn

La Nina que pareix alleta abraça i estima  és una joguina que acosta el fet vital del naixement al joc quotidià de nens i nenes. És especialment indicada per processar l’arribada d’un nou germanet a la família. Web actualitzada amb àmplia informació sobre models i punts de venda.

Produïda en col·laboració amb Migjorn, casa de naixements.

www.ninamigjorn.blogspot.com     www.migjorn.net

.

Pímbalo

Petit teatre d’ombres

Pímbalo és una iniciativa per produir i comercialitzar joguines creatives, que estimulin la imaginació. La primera que presnta és el Petit teatre d’ombres, una petita pantalla i molts persontages i decorats apunt per explicar històries.

 Dibuixos: Marta Balaguer, disseny: Pepa Estrada, idea: Esther Prim

Capses d’anada i tornada

Curs de formació per a docents, preparat conjuntament amb Teresa Forcada, com a suport a l’acollida de l’alumna nouvingut i com a reforç de l’educació emocional.

Departament d’Educació, Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics

Vídeo de presentació del curs

Teatre de Mitjanit 

Reposició de l’espectacle de Els Aquilinos Teatre, en col·laboració amb Tantàgora, per a la clausura del festival Flic, dedicat aquest any a l’autora, Kveta Pakovska.

Festival Flic, acte de clausura al CCCB, març 2012

Un teatret d’ombres de cartró

Taller de reciclatge que converteix el cartró de les capses de sabates en una pantalla d’ombres per explicar contes.

Drap Art,  desembre 2011.

La Família Migjorn

Un grup de nines que formen una família, nines de drap fetes amb materials naturals que reuneixen el pare, la mare, amb el nadó que ha nascut, i dos germanets o germanetes. El pare porta a coll als fillets i els abraça tendrament, la mare pot donar de mamar al nadó i abraçar-lo, també el pot tenir a la panxa i se’l pot fer nèixer.

Joguina feta en col·laboració amb Migjorn, casa de naixements,

dins del programa “Parlem del naixement i la fertilitat amb els escolars”

                                                     

Titelles, el teatre de dibuixos

Curs per a mestres i educadors/es sobre l’aplicació dels titelles a l’escola i altres centres per a l’educació infantil. Els objectius són donar i trobar recursos per dona més expressivitat i vida als titelles i il·lusionar en el seu ús.

Escola d’Estiu 2011, AM Rosa Sensat

Etapa infantil

Cinc pometes té el pomer

Una acció teatral de participació, un joc amb els cinc sentits, un petit concert amb respecte per totes les diferències, un invent imaginat perquè ens coneguem, per divertir-nos, per fer-nos companyia.

 Públic de 2 a 5 anys

per a la inclusió dels nens amb discapacitats

Cinc minuts de fantasia  (Històries de cinc en cinc)

Una iniciativa per a esdeveniments on el públic circula, com fires, festes o mercats.

Proposem:  Una caixa d’ombres. Contem un conte en cinc minuts. Iniciem un altre conte al cap de cinc minuts. Quants contes haurem contat en un matí? Contes populars, coneguts de tots o no tant coneguts, reunits de cinc en cinc: contes d’animals, de nens espabilats, històries de por, del futur…
.
Tots els públics, en espais oberts i de participació
.
Fundació Miró – Programació infantil

Durant tots els caps de setmana d’octubre presentem l’espectacle En Pep Patinet i la Tina Paperina a la Fundació Miró, dins de la programacó infantil.

L’argument parla de la difícil relació entre el Pep, la Tina el Ton i la Panxulina amb un nou vingut pelut i malcarat. És a dir, que un monstre se’ns ha colat entre bastidors i espanta a tothom qui pot…, però també li agrada que l’estimin.

Els horaris són: els dissabtes, del 2 al 30, a les 17,30h. Els diumenges del 3 a l’1 de novembre i el dia 12, el Pilar, a les 12 h.

Fundació Miró. Públic infantil, aconsellat d’1 a 5 anys

L’Àvia Pepa torna cansada d’un passeig per la muntanya, s’adorm a l’escenari i els espectadors poden veure tot el que somnia.

Espectacle de titelles adaptat per a biblioteques, que escenifica quatre contes de la Col·lecció L`Àvia Pepa: El cocodril que volia ser tren, El circ de confitura, Un berenar a casa l’Àvia Pepa i Tinc un cotxe. 

Públic infantil, de 3 a 7 anys

Abecedaris

Aquesta és una activitat participativa que pot ser una festa o un taller i consisteix a gravar un vídeo d’animació fet amb els nens i nenes assistents. Pot tractar de temes molt diversos i al final queda una peça que es pot projectar, penjar a la web o enviar per correu electrònic.

Festa o taller participatiu. Públic familiar.

http://youtube.com/watch?v=iKAayny8_1Y

   En Pep Patinet i la Tina Paperina

Quatre personatges divertits i en ple creixement, que juguen en escena mentre resolen i superen les seves aventures, tan senzilles com ells, tan grans com ells.

Programat a la Fundació Miró durant el mes d’ctubre 2010, amb la nova versió de l’espectacle, 1 a 5 anys.

Dues versions: 0 a 3 anys /  3 a 5 anys

Etrena versió 1-5 anys octubre 2010 – Programació infantil Fundació Miró

Estrena versió 0-3 anys, desembre 2009 – Festival El més petit de tots

www.youtube.com/watch?v=36kwgV0uMgc